Aspa Verkstad – håndlavet skabsinventar

Aspa Verkstad i Östergötland, Sverige blev grundlagt i 2013 med en mission om at skabe unikke håndtag, knopper og anden møbelinventar for at holde den traditionelle håndlavede smedekunst i live. Inspirationen til håndtagene kommer fra de naturlige omgivelser og Östergötlands kulturarv.

Aspa Verkstad er en lokal virksomhed, der selv designer alle produkter. Al fremstilling foregår i hånden med ekstraordinært fokus på kvaliteten og valget af materialer. Udvalget af møbelelementer baserer sig på to samlinger: Qvarnshammar - en serie af håndlavede smedjer såsom håndtag, knopper og kroge, og Bersbo - håndlavet inventar i støbt kobber.

Designet bag den håndlavede smedje kommer fra gamle gårdspladser og gårde i området omkring Östergötland. De håndlavede produkter retter sig mod mennesker med interesse for det rustikke og landlige i interiøret. Navnet Qvarnshammar er inspireret af et gammelt jernværk af samme navn, der lå nord for byen Motala i Sverige. Værket plejede at producere rørstykker og forstærke barrer, nagler og andre produkter i jern og stål. Det er længe siden, værket lukkede og slukkede, men nu lever navnet videre i Aspa Verkstads produktion.

Bersbo-håndtaget er lavet i støbt kobber uden belægning, lak eller lignende finish. Det er poleret ved forsendelsen, men aldringsprocessen begynder så snart, det pakkes ud og kommer i kontakt med omgivelserne. Bersbo-håndtaget udvikler således en smuk patina med tiden. Navnet Bersbo er også inspireret af området i Östergötland. Bersbo var en lille minelandsby Östergötland, da der stadig fandtes kobberminer. Minedriften startede i 1500-tallet og afsluttedes i det tidlige 1900-tal.

Aspa Verkstad designer også håndtag, knopper og kroge til såvel virksomhedre som private kunder. Du er mere end velkommen til at kontakte Aspa Versktad, hvis du har ideer til et nyt håndtags- eller knopdesign.

Altigreb er eksklusiv forhandler for Aspa Versktad.